Készítés

Készítés folyamata, ha meglévő alkotások közül választ:

01

Kapcsolatfelvétel és rendelés leadása - telefonon vagy e-mailben

02

Megrendelés elkészítése - öntés, forrasztás, kidolgozás, polírozás, fémjelzés

03

Átadás -személyesen Budapesten, vagy postán keresztül

Készítés folyamata, ha egyedi elképzelése van és nincs a kínálat között, amit szeretne:

01

Kapcsolatfelvétel és rendelés leadása - telefonon vagy e-mailben

02

Mintadarab készítése és modellezése - kézi készítéssel vagy 3D technológiával

03

A mintadarab sokszorosítása - gumi minta készítés, viaszolás, printelés és öntés

04

A megrendelés elkészítése - forrasztás, kidolgozás, polírozás, fémjelzés

05

Átadás - személyesen Budapesten, vagy postán keresztül

Egyedi igénye van? Keressen, küldjön üzenetet.

GYIK

1. Meglévő minta alapján a megrendeléstől számított héttől fogva átlagosan 3-6 hét.
Ha egyszerűbb a pitykegomb, ha a darabszám kevesebb, ha S.O.S. munkáról van szó, szóba jöhet a 2 hét is. Ez a rendelési idő viszont anyagi többletet jelent, hiszen az öntések és a fémjelzek rajtam kívül álló tényezők. A kollégáim és a fémjelzési hivatal nem csak az én munkáimat készítik, ezért csak a saját időmből tudok faragni, az övékből nem. Ciklikusan végzik az adott feladatokat, így a megrendeléseket hozzájuk szükséges igazítanom.
2. Ha saját elgondolás és egyedi ötlet alapján szeretné elkészíttetni a megbízást, már teljesen más a lezajlása a rendelésnek. A kapcsolatfelvételtől az elkészítésig szerteágazóbb folyamatokat igényel a kivitelezés. Ha kézzel lemodellezhető gombról van szó, viszonylag rövid idő, körülbelül 1 hét a modellezési idő. Ha 3D technológiával szükséges megrajzolni egy bonyolultabb formát, akkor a tervezés időtartama 2 hét.
Figyelem! Bármilyen módosítás hosszabbíthatja a 3D rajzolás folyamatát!
Ha elkészült a mintadarab/3D print, gumi mintát szükséges készíteni, ami által sokszorosításra kerülnek a gombok, vagy egyéb tárgyak. A gumizás 1 hetet vesz igénybe, majd ezekután kerül sor az öntésre. Innentől kezdve megmunkálom az öntvényeket és ezt követően fémjelzésre kerülnek. Ezeket a pontokat figyelembe véve az egyedi munkákra körülbelül 1,5-2 hónapot számolok.

Személyes átvétel:
-1052. Budapest Váci utca 10. (a Judit shoes galériáján)
A postázási lehetőségek szinte kimeríthetetlenek. A Magyar Postával szoktam küldeni a megrendeléseket. Többnyire bebiztosítva, másnapi átvétellel tudok időt spórolni azok számára, akik távol laknak az átvételi pontoktól. A postán biztosítást kötök, aminek a minimum ára 2500 forint, ez
50.000 forintig van bebiztosítva. 200.000 és 300.000 forint biztosítása 7000 forinttól egészen 10.000 forintig terjed. Így, ha bármi történne a csomaggal, a posta bebiztosítja és kifizeti az összeget. Több éve dolgozok a Magyar Postán keresztül, véleményem szerint a leggyorsabb és legpontosabb csomagküldő szolgáltató. Ellenben van lehetőség GLS-re is vagy más csomagküldő szolgáltatásokra,
viszont ezeknél a vállalkozásoknál többe kerül a biztosítás és sokkal lassabb a csomagküldési idejük is.

Amiért nem kell fizetnem:
-Ha kézzel elkészíthető egy pitykegomb modellezése, annak történő munkáját ajándékba, ingyen elvégzem
-Az ékszerek dobozát minden esetben én finanszírozom, így a szolgáltatás részének tekinthető
-Az egyszeri ingyenes újra polírozás, antikolás és tisztítás teljesen ingyenes, garanciális
-A velem történő telefonos vagy személyes konzultáció ingyenes, még akkor is, ha nem történik megrendelés
-Ha egy pitykegomb anyaga nem megállapítható, próbasavakkal és lupéval ingyenesen átnézem és megvizsgálom azoknak anyag összetételét.
– A pitykegomb megrendelések mellé polírozó, ezüst tisztító kendőt szolgáltatok
– A honlapon található rengeteg lexikális tudás, melyet Barsi Csaba tár az olvasók szeme elé. Blogján a kutatómunkáját teljesen ingyenesen olvashatják, így könnyen tájékozódhatnak a pitykegombok történelméről, fajtáiról és előfordulási helyeiről.

Amiért szükséges fizetnem:
-A postázási és szállítási költség. Ez biztosítástól függ, többnyire 2500-10.000 forintig terjed az ára.
Ha a személyes átvétel nem opció, csak akkor szükséges megfizetni.
-A 3d tervezés és rajzolás. A tervezés költsége bonyolultságól függően 20-30.000 ft. Ez csak akkor kifizetendő, amennyiben nem meglévő gombok közül választ és kézzel nem elkészíthető a modellezés.
-A gumi minták elkészítése. Ennek a költsége mintánként 10.000 ft. Csak új készítés esetén szükséges megfizetni.
-A fémjelzés. A fémjelzés költsége elenyésző, viszont a Budapestre történő szállítás számomra is költségekkel jár, így az ára 5.000 ft. Ezt minden esetben szükséges megfizetni.
-Bőr szíj a gombokhoz. A bőr szíjakat különböző méretekben vásárolom, ezért ennek is van költsége. Az áruk méret függőek, ezeket a ,,Pitykegombok” mappában láthatják.

A válasz az, hogy: mindig más. Általában megrendelésre dolgozok, ezért nem sűrűn fordul elő, hogy készleten tartsak gombokat. Van, amikor készül több pityke, vagy bemutatódarab, ilyenkor van lehetőség a meglévő alkotások közül választani. Ezek mind lefémjelzett pitykék így, ha van elkészítve, másnapra tudom postázni a kiválasztott gombokat vagy ékszereket.

-Több ingyenes szolgáltatást is garantálok a megrendeléseim mellé, ezeket a ,,Mi az, amiért fizetnem kell és mi az, amiért nem?” válaszaim között találják.
-Alázattal állok a munkáim és az érdeklődők felé. Többször az időmet és a pénzem fordítom arra, ami esetleg plusz költséget jelent egy megrendelésnél.
-Ezek a kézműves termékek nem tömeggyártott termékek! Az alkotások egytől-egyik kézzel vannak kidolgozva, megvésve, összeforrasztva és polírozva, így se forgódobos vagy mágneses vagy kókusz sajerbe nem kerülnek.
-Az áraim az ezüst pitykegombok tekintetében megegyeznek, vagy olcsóbbak a konkurenciáim árainál, így ugyanazt az árat magasabb kivitelezési minőségbe tudom garantálni.
-Rugalmas vagyok a megrendelési időkkel és az elvégzendő feladatokkal kapcsolatosan.
-Rézből csak ritkán készítek pitykesorokat. Ezeknek az elkészítése ugyanannyi idő, mint az ezüst
gomboké, ezért csak az anyag árában lesz differencia, a munkaköltség ugyanannyiba kerül.
-Korhű jellemzőkkel, eredeti 100-200 éves pitykegombok alapján készülnek a megrendelések.
-Aranyműves pontossággal, többnyire mikroszkóp alatt történik a gombok megmunkálása és elkészítése. Ezért sokkal részletgazdagabb a végeredmény, mint ami az átlag pitykegomboknál megfigyelhető.

Egyedi igénye van? Keressen, küldjön üzenetet.