Bemutatkozás

Árak

Alkotásaim nem tömeggyártott minőségű termékek szerint vannak beárazva. Kedvezmények minden esetben járnak, ezeket a GYIK fülek alatt olvashatják.

Egyedi elképzelések

Igény szerint bármilyen elképzelést el tudok készíteni. Jó példa erre a pitykegomb stílusjegyeit őrző eljegyzési gyűrűtől, és a tekerőlant formájú pitykegomb is.

Korhű rekonstrukciók

A modellezést nagy részében eredeti 150-200 éves pitykékről szoktam elvégezni. Az eltérések többnyire esztétika, vagy funkciók újragondolása miatt módosulnak.

Örülök neki, hogy olyan dolgokat készíthetek, amik a kultúránkat gyarapítják.

Rólam

Bemutatkozás

A nevem Kovács Levente, 1993-ban születtem Miskolcon. Szülővárosomnak sokat köszönhetek, hiszen itt kaptam meg azokat a gyökereket, amik segítették a szakmai fejlődésem. Családomban több generációs hagyománya van a kézművességnek, így lehetőségem volt szabadidőmben több műhelyben is megfordulni. A nagyszüleim és édesapám példaértékű eredményei ültették el bennem az alkotás iránti vágyat. A kezdetekben J. Szalay Edit ötvös-iparművész, Fata György formatervező-iparművész és Csizmarik Kinga tűzzománc mester tanította meg nekem a szakma alap fogásait 2008-tól 2012- ig. Ezek után nagy szerencsémre Menyhárt Richárd aranyműves mester műhelyében sajátíthattam el a művészi aprólékosságot. Mindig törekedtem arra, hogy a munkámat igényesen és precízen végezzem el, ezért versenyeken és pályázatokon is részt szoktam venni, hogy minősítve legyenek az alkotásaim.

Szakmai utam szerteágazó, hiszen sok olyan területet jártam be amire büszke lehetek. Dolgoztam luxusékszer cégnél, dolgoztam az iparban, javítottam ékszereket, lézerhegesztővel dolgoztam, kipróbáltam a galvanizálást és dolgoztam drágakőfoglalóként, amit önszántamból tanultam ki. Ezekután vállalkozást indítottam és egyedi ékszereket késztettem. Idővel az élet más vizekre sodort, amit egyáltalán nem bántam meg. Most éppen pitykegombokat készítek, ami nem csak az átlagember számára, de még nekem is elég furcsa alkotói tevékenység.

Rengeteg olyan emberrel találkozok, akik miatt érdemes újabb és újabb alkotásokat létrehozni. Az ügyfeleim többnyire pásztorok, gyűjtők, néptáncosok, zenészek, művész emberek, akik kreatív és színes egyéniségek. Mondhatni sosem unatkozom és örülök neki, hogy olyan dolgokat készíthetek, amik a kultúránkat gyarapítják.

Rólam

Díjak, elismerések

Mindig fontos volt számomra a megmérettetés és az, hogy minősítve legyenek a munkáim.

Szeretettel készültem a versenyekre és pályázatokra, olykor éjszakákba nyúlóan. Az elért eredményeim mögött erőfeszítés, elszántság, rengeteg idő és alázat húzódik meg.

A szakmai és népművészeti tevékenységem tükre az összes elért eredmény!  Büszke vagyok arra, hogy részese lehetek Magyarország kultúrájának őrzésében és gyarapításában.

 • 2012. Szentpéteri aranyműves versenye különdíj- Duna palota
 • 2013. Szentpéteri aranyműves verseny 2. díj- Duna palota
 • 2016. Magyar Kézműves Remek díj
 • 2020. H.H. Most van időm alkotni pályázat díjazottja
 • 2020. ONK regionális díjazott
 • 2021. ONK Gránátalma díjazott
 • 2021. XIV. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat, Közép-Magyarország és Közép-Dunántúl regionális kiállítás 3. helyezettje
 • 2021. IV. Országos Fémműves Népi Iparművészeti Pályázat 3. helyezettje
 • 2021. Népművészet Ifjú Mestere
 • 2021. Magyar Kézműves Remek díj és ,,Remekek-remeke” minősítés
 • 2022. XIV. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat Különdíj
 • 2022. A Magyar Művészeti Akadémia Östöndíjasa
 • 2023. Résztvevő a LélekFormák kiállításon, 33-as terem kiállítója a műcsarnokban
 • VIII. Berekai Éva Országos Népi Ékszer kiállítás 2. helyezett
 • XX. Virágzó Népművészet tárgyalkotó pályázata – Miskolc M. J. Város Díja 

Egyedi igénye van? Keressen, küldjön üzenetet.

Rólam mondták

GYIK

1. Meglévő minta alapján a megrendeléstől számított héttől fogva átlagosan 3-6 hét.
Ha egyszerűbb a pitykegomb, ha a darabszám kevesebb, ha S.O.S. munkáról van szó, szóba jöhet a 2 hét is. Ez a rendelési idő viszont anyagi többletet jelent, hiszen az öntések és a fémjelzek rajtam kívül álló tényezők. A kollégáim és a fémjelzési hivatal nem csak az én munkáimat készítik, ezért csak a saját időmből tudok faragni, az övékből nem. Ciklikusan végzik az adott feladatokat, így a megrendeléseket hozzájuk szükséges igazítanom.
2. Ha saját elgondolás és egyedi ötlet alapján szeretné elkészíttetni a megbízást, már teljesen más a lezajlása a rendelésnek. A kapcsolatfelvételtől az elkészítésig szerteágazóbb folyamatokat igényel a kivitelezés. Ha kézzel lemodellezhető gombról van szó, viszonylag rövid idő, körülbelül 1 hét a modellezési idő. Ha 3D technológiával szükséges megrajzolni egy bonyolultabb formát, akkor a tervezés időtartama 2 hét.
Figyelem! Bármilyen módosítás hosszabbíthatja a 3D rajzolás folyamatát!
Ha elkészült a mintadarab/3D print, gumi mintát szükséges készíteni, ami által sokszorosításra kerülnek a gombok, vagy egyéb tárgyak. A gumizás 1 hetet vesz igénybe, majd ezekután kerül sor az öntésre. Innentől kezdve megmunkálom az öntvényeket és ezt követően fémjelzésre kerülnek. Ezeket a pontokat figyelembe véve az egyedi munkákra körülbelül 1,5-2 hónapot számolok.

Személyes átvétel:
-1052. Budapest Váci utca 10. (a Judit shoes galériáján)
A postázási lehetőségek szinte kimeríthetetlenek. A Magyar Postával szoktam küldeni a megrendeléseket. Többnyire bebiztosítva, másnapi átvétellel tudok időt spórolni azok számára, akik távol laknak az átvételi pontoktól. A postán biztosítást kötök, aminek a minimum ára 2500 forint, ez
50.000 forintig van bebiztosítva. 200.000 és 300.000 forint biztosítása 7000 forinttól egészen 10.000 forintig terjed. Így, ha bármi történne a csomaggal, a posta bebiztosítja és kifizeti az összeget. Több éve dolgozok a Magyar Postán keresztül, véleményem szerint a leggyorsabb és legpontosabb csomagküldő szolgáltató. Ellenben van lehetőség GLS-re is vagy más csomagküldő szolgáltatásokra,
viszont ezeknél a vállalkozásoknál többe kerül a biztosítás és sokkal lassabb a csomagküldési idejük is.

Amiért nem kell fizetnem:
-Ha kézzel elkészíthető egy pitykegomb modellezése, annak történő munkáját ajándékba, ingyen elvégzem
-Az ékszerek dobozát minden esetben én finanszírozom, így a szolgáltatás részének tekinthető
-Az egyszeri ingyenes újra polírozás, antikolás és tisztítás teljesen ingyenes, garanciális
-A velem történő telefonos vagy személyes konzultáció ingyenes, még akkor is, ha nem történik megrendelés
-Ha egy pitykegomb anyaga nem megállapítható, próbasavakkal és lupéval ingyenesen átnézem és megvizsgálom azoknak anyag összetételét.
– A pitykegomb megrendelések mellé polírozó, ezüst tisztító kendőt szolgáltatok
– A honlapon található rengeteg lexikális tudás, melyet Barsi Csaba tár az olvasók szeme elé. Blogján a kutatómunkáját teljesen ingyenesen olvashatják, így könnyen tájékozódhatnak a pitykegombok történelméről, fajtáiról és előfordulási helyeiről.

Amiért szükséges fizetnem:
-A postázási és szállítási költség. Ez biztosítástól függ, többnyire 2500-10.000 forintig terjed az ára.
Ha a személyes átvétel nem opció, csak akkor szükséges megfizetni.
-A 3d tervezés és rajzolás. A tervezés költsége bonyolultságól függően 20-30.000 ft. Ez csak akkor kifizetendő, amennyiben nem meglévő gombok közül választ és kézzel nem elkészíthető a modellezés.
-A gumi minták elkészítése. Ennek a költsége mintánként 10.000 ft. Csak új készítés esetén szükséges megfizetni.
-A fémjelzés. A fémjelzés költsége elenyésző, viszont a Budapestre történő szállítás számomra is költségekkel jár, így az ára 5.000 ft. Ezt minden esetben szükséges megfizetni.
-Bőr szíj a gombokhoz. A bőr szíjakat különböző méretekben vásárolom, ezért ennek is van költsége. Az áruk méret függőek, ezeket a ,,Pitykegombok” mappában láthatják.

A válasz az, hogy: mindig más. Általában megrendelésre dolgozok, ezért nem sűrűn fordul elő, hogy készleten tartsak gombokat. Van, amikor készül több pityke, vagy bemutatódarab, ilyenkor van lehetőség a meglévő alkotások közül választani. Ezek mind lefémjelzett pitykék így, ha van elkészítve, másnapra tudom postázni a kiválasztott gombokat vagy ékszereket.

-Több ingyenes szolgáltatást is garantálok a megrendeléseim mellé, ezeket a ,,Mi az, amiért fizetnem kell és mi az, amiért nem?” válaszaim között találják.
-Alázattal állok a munkáim és az érdeklődők felé. Többször az időmet és a pénzem fordítom arra, ami esetleg plusz költséget jelent egy megrendelésnél.
-Ezek a kézműves termékek nem tömeggyártott termékek! Az alkotások egytől-egyik kézzel vannak kidolgozva, megvésve, összeforrasztva és polírozva, így se forgódobos vagy mágneses vagy kókusz sajerbe nem kerülnek.
-Az áraim az ezüst pitykegombok tekintetében megegyeznek, vagy olcsóbbak a konkurenciáim árainál, így ugyanazt az árat magasabb kivitelezési minőségbe tudom garantálni.
-Rugalmas vagyok a megrendelési időkkel és az elvégzendő feladatokkal kapcsolatosan.
-Rézből csak ritkán készítek pitykesorokat. Ezeknek az elkészítése ugyanannyi idő, mint az ezüst
gomboké, ezért csak az anyag árában lesz differencia, a munkaköltség ugyanannyiba kerül.
-Korhű jellemzőkkel, eredeti 100-200 éves pitykegombok alapján készülnek a megrendelések.
-Aranyműves pontossággal, többnyire mikroszkóp alatt történik a gombok megmunkálása és elkészítése. Ezért sokkal részletgazdagabb a végeredmény, mint ami az átlag pitykegomboknál megfigyelhető.

Egyedi igénye van? Keressen, küldjön üzenetet.